Dandie  -  Solakan  - Koirat  -   Kasvatit  Pentuja  -   Valokuvia   -  Lisälukemista  -  Linkkejä  DDTrust  -  Kissat

                                                                                    
                                                                                         
Gemelan Enchanted Star - "Mira"

Mira syntyi 28.2.2006 Hauholla, Alvettulan kylässä. Ja kellonaikakin on tiedossa. Se oli aamulla klo. 6.40. Väriltään neitonen on sinappi.

Mira sai kutsumanimensä jo parin viikon iässä ja oikeastaan vähän vahingossa, heti kun virallinen nimi oli tiedossa. Kun on ystäviä eri aloilta niin näinkin voi käydä. Pentu oli väriltään "punainen", syntyessään pentueen suurin ja kun nimestä vielä löytyi "tähti" niin emäntää valistettiin että "Mira-tähdet ovat hyvin punaisia tähtiä, ja niiden koosta johtuen niitä kutsutaan myös punaisiksi jättiläisiksi". Joten se oli sillä selvä - Mirasta tuli Mira. Meille Mira muutti kahdeksan viikon iässä, heti kun se oli valmis lähtemään uuteen kotiin. 

Mira on varsinainen ilopilleri. Lähes aina positiivinen, vilkas ja hyvin energinen. Sellainen luonnonlapsi. Virtaa riittää aamusta iltaan ja Mira on aina valmis puuhastelemaan jos vain jollakin aikaa riittää. Vinkulelut ovat suosikkeja, samoin pehmolelut. Ne saavat kyytiä ihan omatoimisestikin. Jos ei muuta tekemistä ole niin aina voi vähän kiusata kissoja ;-) joskus niistä saa jopa kaverin riehumisleikkeihin!

Mira on koiristamme puheliain. Se ei niinkään hauku vaan päästelee omituisia ääniä jotka vaihtelevat vikinän ja vingahtelun sekä kirkumisen ja jodlauksen väliltä. Isänsäkin omaa vastaavanlaisen ääniskaalan ja myös käyttää sitä - eli tytär on vissiin sitten tullut isäänsä. Eniten desibelejä lähtee silloin kun näköpiirissä on orava tai jänis tai jos tulee vieraita. Se kun on niiiiiin mahdottoman ihanaaihanaaihanaa!!! Ja se pitää tietysti tuoda julki se riemu....kuinkas muuten kuin hihkumalla korkeaa C:tä!

Mira rakastaa ihmisiä aivan ylenpalttisen kamalan paljon ja osoittaa sen juoksemalla suoraan syliin ja jakelemalla suukkoja kiljahdusten seassa. Lapset saavat sen aivan matelemaan innosta! Ja kuten arvata saattaa Mira rakastaa ulkoilua! Se on aina ensimmäisenä lähdössä ulos ja yrittää tunkea päätään pantaan ja lähes pomppii paikallaan: "Mennään JO!" Tosin sen into lopahtaa tätä nykyä jo noin sadan metrin jälkeen ja sitten se löntystelee mukana omaa tahtiaan. Miran periaatteena on tätänykyä oikeastaan "miksi rehkiä tavattomasti kun samaan lopputulokseen pääsee selvästi vähemmälläkin". Mutta hitaasta vauhdista huolimatta lenkeillä on kiva käydä!

Mira on herkkä tyttö joka ei pidä liian kovista otteista tai tiukasta äänestä. Vaikka Mira on itsepäinen ja välillä menee ensin ja miettii vasta sitten, se ei tee sitä muutoin kuin puhtaasta uteliaisuudesta. Se tietää mikä on kiellettyä...esimerkiksi ikkunan edessä haukkuminen, mutta silti se on ihan pakko vähän kokeilla jos pihalla vilistää orava...Komennettaessa Mira painelee pikapikaa etsimään lelukopasta luun tai vinkulelun jonka saa suuhun ja tulee sitten esittelemään sitä. "En minä enää hauku sisällä...minä vaan tätä lelua..."

Mira on lempeä ja kiltti koira. Ja se ei hetkeäkään epäröi heittäytyä selälleen jos toinen koira lähestyy sitä uhkaavasti. Mira käyttää pentumaisia eleitä rauhoitellakseen ja sitten kun toinen rauhoittuu Mira ampaisee nuolemaan suupieliä ja hihkuu riemuissaan. Mira osoittaa innostusta ja kiintymystään nuoren koiran riehakkuudella. Sille ei ole koskaan tullut mieleenkään kyseenalaistaa vanhempien koirien valta-asemaa. Se on täysin tyytyväinen omaan osaansa. Jos vieraat koirat komentavat Miraa se tulee pikapikaa oman ihmisen luo ja selittää suureen ääneen että hänelle on nyt tehty "sellaista ja sellaista" vääryyttä. Ja se myös tulee samalla lailla kertomaan mitä se itse on tehnyt jos se on jaellut "rukkasia" joillekin liian tunkeileville pojille. 

Mira murisee oikeastaan vain yhdessä ainoassa tilanteessa ja silloinkin se on enemmän örinää. Se kun on aamu-uninen ja joskus se pitää kantaa ulos aamupissille: "murrrrr.....en tahdo". 

Mira on perheemme sylivauva. Se viihtyy hyvin kainalossa ja tulee sinne ihan omatoimisesti. Se nukkuu mielellään vieressä tai jopa osittain päällä. Sen bravuuri on nukkua poikittain ihmisen vyötärön yli niin että takapuoli on toisella puolella ja pää toisella puolella nukkujaa. Ja koska Mira ei ole aivan pienimmästä päästä niin sen myös huomaa yöllä...tai viimeistään aamulla kun selkäranka on vääntynyt yöunien aikana oudolle mutkalle ja tuntuu juuri siltä miltä näyttääkin! Mira sen sijaan on nukkunut yönsä oikein hyvin!  

Mira rakastaa silityksiä ja rapsuttelua (erityisesti maharapsutuksia!) ja sen mielestä ei koskaan ole turhaa istua ja katsoa vetoavasti tai heittäytyä ihmisten eteen selälleen ja kerjätä hieman vatsankutituksia. Ja kun rapsuttamisen kerran aloittaa, niin siitä ei Miran mielestä tarvitsisi tulla lainkaan loppua!

Ruualle hyvin person tyttösen lempiruokiin kuuluu aivan EHDOTTOMASTI kanansiivet sekä rustoluut (joita se myös vahtii), ydinluut, tuore liha ja makkara :-)

     
Miran terveys pähkinänkuoressa
* Mira painaa 13,5kg
* 5.11.2007 - tutkimukset suoritti erikoiseläinlääkäri Sari Jalomäki
       Polvet 0/0
       Silmät - Ei HC-, PRA- tai RD-muutoksia 
                   Vasen kyynelkanava hieman ahdas, oikea hyvin avoin
                   Vasemmassa silmässä kaksi PPM rihmaa
                   Lievä ektropion
                   Molemmissa silmissä 2-4 ylimääräistä silmäripseä (distichiasis) / luomi
       Gonioskopia - molemmissa silmissä lievästi kaventuneet virtauskulmat sekä hieman yli 25% osassa paksuuntuneita  
                   ligamentteja
* Hannes Lohen tutkimusryhmän suorittama gonioskopia keväällä 2010: Vasemmassa silmässä kammiokulma selvästi 
  kaventunut ja 50% alueella ligamentteja. Oikeassa silmässä 30% ligamentteja ja kammiokulma kauttaaltaan selvästi kaventunut.
* Miralla on kaksi pentuetta (Kuu-pentue 1998 ja Halla-pentue 1999). 
  Molemmat luonnollisella astutuksella ja molemmilla kerroilla synnytys oli ongelmaton
       
Sukusiitoskerroin ja linjaus
Mira on linjattu (eli sen sukutaulusta löytyy samoja koiria useampaan kertaan) erittäin lievästi. Viiden sukupolven mukaan katsottuna yksikään koira ei esiinny sukutaulussa kuin kerran, yhteisiä koiria löytyy vasta kun otetaan mukaan 7:s sukupolvi.

Alta löydät useamman kerran esiintyvien koirien prosenttiosuudet joista lopullinen sukusiitosprosentti sitten koostuu. **

       
+ Parstone Principle Boy 0,024742%
+ Willows Myra 0,0403404%
+ Willows Mirage 0,0369097%
-------------------------------------------------------------   yhteensä
0,0000000%   5:lle sukupolvelle
0,1019921%   7:lle sukupolvelle laskettuna
Miran sukutaulu
EUV-06 Fin Mva
Strike Don José Enchanted
Kans Mva POHJ Mva PMV-03 NV-01 KBHV-02
Strike A Tribute To Tristan
S Mva SV-99
Saredon Summer Rainbow of Hendell
S Mva
New Born´s Cissy Quick
Kans Mva POHJ Mva
Ingnors Elevator Operator
S Mva
Charponel Hearty Henry
S Mva
Blaven Miranda
Carmilhan Eldent Elestren Fin Mva
Galbaras Minstrel
Kans Mva Fin Mva Est Mva S Mva PMV-97 V-98
Dunadan Fire Balloon
Fin Mva
Galbaras Cigne
Zimyrs Inca Dina ESTV-98 BALTV-98 Fin & Est & Rus & 
Kans Mva
Galbaras Hiiohei
Zimyrs Gitty Lie

Näyttelytuloksia
Gemelan Enchanted Star
Fi Mva
  
5.7.2009 Hyvinkää tuomari Jurate Butkiene, Liettua - VAL ERI / 1  PN1 ROP
4.7.2009 Tuusula tuomari Francesco Cochetti, Italia - VAL ERI / 1  PN2 
27.6.2009 Hämeenlinna tuomari Irina Poletaeva - AVO ERI / 1  PN1 SERT ROP FI MVA
14.6.2009 Kotka tuomari Francesco Cochetti, Italia - AVO ERI / 1  PN1 SERT CACIB VSP
13.12.2008 Helsinki tuomari Pia Lundberg, Ruotsi - AVO EH / 2 
8.7.2007 Porvoo tuomari Astrid Aas-Lundava, Viro - JUN ERI / 3  PN3
26.5.2007 Helsinki tuomari Brenda Banbury, GB - JUN ERI / 1, SERT ROP
1.5.2007 Nastola tuomari Maija Mäkinen, Suomi - JUN H

    

Kaikki materiaali © Minna Repo - ethän kopioi mitään ilman lupaa!