Dandie  -  Solakan  - Koirat  -   Kasvatit  Pentuja  -   Valokuvia   -  Lisälukemista  -  Linkkejä  DDTrust  -  Kissat

                                                                                                   
                                                                                               Dandiedinmontinterrieri

Olemme yrittäneet kerätä tälle sivulle juttua viehättävästä rodustamme aivan erityisesti sinulle, joka vasta harkitset koiran ottamista ja joka etsit tietoa dandeistä. Sekä sinulle joka juuri aloittelet yhteiselämääsi oman ensimmäisen dandien kanssa ja jolle moni asia on tulee kenties uutena ja outona. 

Koska koirakirjat eivät kerro kovinkaan seikkaperäisesti tästä hurmaavasta rodusta, ja erikoiskirjallisuuttakin on varsin niukalti saatavilla, ajattelimme kantaa kortemme kekoon ja jakaa hieman sitä tietoutta joka me olemme keränneet vuodesta 1997 alkaen kun Aatu tuli taloon. Kaiken kattavaa tämä tänne kerätty tieto ei tokikaan ole, ja asiat on kerrottu omalla tavallamme, omaan mielipiteeseemme pohjaten. Se on syytä ottaa huomioon tekstejä lukiessa. Toivomme kuitenkin että näiden sivujen myötä tiedät dandeistä hieman enemmän ja pääset alkuun oman dandiesi kanssa. Oma kasvattaja neuvoo mielellään lisää joten jos sinulla jo on dandie, hänen puoleensa kannattaa kääntyä pienissäkin kysymyksissä. Sieltä saat kattavampaa tietoa. Myös oman yhdistyksemme sivuilla kannattaa vierailla. Sinne pääset joko linkkisivultamme tai klikkaamalla tästä >>
    

     Dandie yleisesti >> 
  
     Rodun historiaa >>
 
     Rotumääritelmä >>
 
   Väritys >>
  
     Terveys >>  
  
   Dandie-hymy >>
  
     Viikoittainen turkinhoito >>
  
   Pesu >>
  
     Trimmaustekniikasta >>
   
   Yksinkertaiset trimmaus ohjeet >>
  
Lisää lukemista dandeista ja niiden kanssa elämisestä olemme koonneet otsikon "Lisälukemista" alle. Se löytyy ylävalikosta. Siellä on kerrottu mm. Aatun selkäongelmista sekä Ellan kohtutulehduksesta. Lisäksi myös parista harvinaisemmasta sairaudesta joita dandeilla on ollut. Ja sitten siellä on muutama juttu siitä, millaista ihan tavallinen elämä dandien kanssa voi olla. Mukavia lukuhetkiä!

 

 

       Kaikki materiaali © Minna Repo - ethän kopioi mitään ilman lupaa!